Rein byggeflate

Fra 3Dwiki
Revisjon per 16. jan. 2021 kl. 20:30 av Roy (diskusjon | bidrag)
(diff) ← Eldre revisjon | Nåværende revisjon (diff) | Nyere revisjon → (diff)

Byggeflater blir møkkete, det være seg av støv eller skitt fra lufta, fett fra fingre eller noe annet. Skitt på plata gjør at filamentet heller hefter seg til skitten og ikke plata og så løsner hele greia. Under er tips om hvordan best rengjøre byggeflata.

Såpe og vann

For å sørge for rein plate, vask den grundig med såpe og vann. Bruk helst ei nøytral såpe som vanlig oppvaskmiddel og varmt vann. Ikke bruk grønnsåpe - da legger den igjen et lag med fett som effektivt vil hindre plasten til å hefte seg til plata. Skyll godt under rennende vann. Skyll en gang til for sikkerhets skyld og tørk med lofritt papir eller kopphåndklede. Legg plata på skriveren og la den varmes til 50 grader eller så og vent til den er tørr.

Sprit

Hvis man av en eller annen grunn ikke kan bruke såpe og vann eller har dårlig tid, kan spritvask fungere. Her fungerer det meste. Isopropanol har lenge vært det foretrukne, håndsprit som ikke er tilsatt noe annet enn sprit og vann funker også, polsprit vil nok også fungere, men helst ikke whisky, det skal nytes. Whiskey kan funke. Sprit kan også være et godt alternativ for å ta en rask rens av eventuelle fingermerker etter vask med såpe og vann. MERK: limet du bruker på byggeflata er normalt vannbasert, så det går ikke bort med sprit. Bruk såpe og vann.

Mikrofiberklut

Hvis plata bare har litt skittrester her og der, kan du fint gå over med rein mikrofiberklut og litt vann. Ikke bruk såpe. Dette vil også fjerne litt fett og smuss, men er det mye sånt, bør du velge såpe og vann. Merk også at ikke alt er oppløselig i sprit.